0318 - 79 90 13

Letselschade advocaat nodig in Ede?

Recht op smartengeld in Ede?

Smartengeld is een vorm van schadevergoeding. Het is een vergoeding voor het verdriet na een ongeval. U kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan een trauma na een heftig verkeersongeluk. Het leed als gevolg van het overlijden van een naaste valt niet onder smartengeld. Smartengeld kan alleen geclaimd worden door het slachtoffer zelf en is dus niet voor nabestaanden bedoeld. De vakman kan u helpen met het claimen van een vergoeding voor uw psychische schade. Wij nemen graag het juridische werk voor u uit handen, zodat u tijd overhoudt voor uzelf.

Hoe wordt smartengeld berekend?

Immateriële schade is minder makkelijk aan te tonen dan materiële schade. Heeft u bijvoorbeeld blijvende littekens overgehouden aan een ongeval, dan wordt uw hele leven daardoor beïnvloed. U kunt minder genieten van het leven. Maar hoe wordt dat vertaald naar een schadevergoeding?

Bij de berekening van smartengeld wordt naar verschillende factoren gekeken, zoals de leeftijd en het geslacht van het slachtoffer, de aard en ernst van het letsel en de duur van het herstel. Een andere bron van informatie voor rechters zijn uitspraken van rechters over vergelijkbare zaken. Op die manier wordt een passend bedrag vastgesteld.

Ontwikkelingen smartengeld

Veranderingen in de samenleving hebben invloed op het recht. Opvattingen over psychische en emotionele schade veranderen en daardoor ook de opvattingen over vergoedingen voor immateriële schade. Rechters houden zich iets minder vast aan eerdere uitspraken (jurisprudentie) en baseren zich in plaats daarvan meer op het klimaat en het gevoel in de samenleving. Elke situatie is immers uniek en slachtoffers gaan ieder op een eigen manier met leed om. Dit vereist een grondige beoordeling van elke afzonderlijke zaak.

De vakman in Ede adviseert u graag over uw specifieke situatie. Neem contact met ons op voor een kennismakingsgesprek.

Waarom Ede Letselschade?

  • Betrokken, laagdrempelig en begripvol
  • Focus op u als slachtoffer
  • Vasthoudend en creatief

Afspraak inplannen

Via het afspraakformulier kunt u aangeven wat u is overkomen.
Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op om een afspraak in te plannen.

shortcodeCommand = [bono_form]
Ochtend
Middag
Avond

Oorzaken van letselschade

• Verkeersongevallen
• Bedrijfsongevallen
• Slechte werkomstandigheden
• Medische fouten
• Mishandeling
• Productiefouten

Werkgebied

Wageningen, Laag-Keppel, Ermelo, Deventer, Ede, Doetinchem, Zetten en omstreken.

Hoofdvestiging

Menu Title