0318 - 79 90 13

Letselschade advocaat nodig in Ede?

Aansprakelijkheid bedrijfsongeval in Ede

Om een schadevergoeding te kunnen krijgen voor de schade die u oploopt bij een bedrijfsongeval moet er iemand aansprakelijk worden gesteld. Het bepalen van de aansprakelijke partij is vaak een lastige taak. Wie was de schuldige? Is er sprake van opzet of was het arbeidsongeval het gevolg van onvoorzichtigheid of onoplettendheid? En is er in het laatste geval ook sprake van schuld?

Wie is aansprakelijk?

De werkgever kan niet altijd al het personeel onder controle houden. Toch zal de werkgever er alles aan moeten doen om de veiligheid op de werkvloer te waarborgen. Veiligheidsmaatregelen, zoals een veilige werkplek en kledingvoorschriften zijn vaak niet genoeg. Er moet ook actief worden gecontroleerd of de veiligheidsvoorschriften worden nageleefd. Deze verantwoordelijkheid voor de werkgever wordt de zorgplicht genoemd.

Aan de zorgplicht zitten geen concrete grenzen. Het wordt werkgevers dus vrij lastig gemaakt in Nederland. Mocht een bedrijfsongeval zich voordoen, dan moet de werkgever bewijzen dat het ongeval niet te voorkomen was. Alleen als het ongeval niet te voorkomen was of als de werknemer bewust roekeloos handelde is de werkgever niet aansprakelijk te stellen.

Professionele hulp bij aansprakelijkheid bedrijfsongeval

Bij een bedrijfsongeval is de aansprakelijkstelling niet alleen complex, maar ook gevoelig. De relatie tussen de werkgever en de werknemer kan onder druk komen te staan. Bij De vakman in Ede kunnen wij u bijstaan in het juridische proces na een arbeidsongeval. Wilt u uw werkgever aansprakelijk stellen? Neem contact met ons op voor deskundig advies en kwalitatieve ondersteuning.

Waarom Ede Letselschade?

  • Betrokken, laagdrempelig en begripvol
  • Focus op u als slachtoffer
  • Vasthoudend en creatief

Afspraak inplannen

Via het afspraakformulier kunt u aangeven wat u is overkomen.
Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op om een afspraak in te plannen.

shortcodeCommand = [bono_form]
Ochtend
Middag
Avond

Oorzaken van letselschade

• Verkeersongevallen
• Bedrijfsongevallen
• Slechte werkomstandigheden
• Medische fouten
• Mishandeling
• Productiefouten

Werkgebied

Wageningen, Laag-Keppel, Ermelo, Deventer, Ede, Doetinchem, Zetten en omstreken.

Hoofdvestiging

Menu Title